İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜYOLARI
En Doğru İnşaat Sektörü Tüyoları
Firmalar, fırsatları çoğunlukla projeye teklif vererek alırlar. İnşaat sektöründeki firmalar genellikle hata yaparak gelişmeyi öğrenirler.
Bu yazımızda, inşaat ihalelerinin nasıl alındığını, ticari, konut ve devlet projelerinde ki ihale farklılıklarını, tekliflerinizi nasıl geliştireceğinizi ve daha fazla nasıl kazanabileceğinizi açıklayacağız.
İnşaat Teklifi Nedir?
Bir inşaat teklifi, bir yapının inşasını inşa etmek veya yönetmek için potansiyel bir müşteriye bir teklif sunma sürecidir.
Başarılı inşaat teklifleri oluşturmak için, sektör altın kurallarını bilmek gerekir: Son derece doğru maliyet tahminleriyle başlayın ve tüm rakip firmaların teklifinin en düşüğünü sunun. Bir teklif oluşturma süreci, inşaat planlarını inceleyerek ve malzeme miktarını hesaplamakla başlar.
Genel olarak, teklif, firmanın maliyetlerinin (işçilik ve malzeme) hesaplanmasıdır. Teklif tutarı ile harcamalarınız arasındaki fark sizin kârınızdır. İnşaat teklif verme yazılımını kullanmak, doğru miktarda teklif verdiğinizden emin olmanızı sağlar.
İnşaat ihalelerinde fiyat her zaman önemli bir husustur. Özellikle devlet projelerinde, her zaman taban fiyat verilmelidir. Diğer işlerde ise, nitelikler veya diğer faktörler fiyattan daha önemli olabilir.
Daha Fazla İnşaat Teklifi Kazanmanın Yolları
İnşaat sektöründe başarınız birçok şeye bağlıdır, ancak teklif doğruluğu en önemli tüyo arasındadır. Doğru teklif verme, bir binanın işçilik ve malzeme bakımından ne kadar mâl olacağını tam olarak tahmin etmeyi gerektirir.
Bu bilgi, düşük teklif ihalelerinde, teklifinizin fiyatını düşürmeden, para kaybına neden olmadan rekabetçi bir teklif vermenizi sağlar.
İnşaat planında atlamamanız gereken diğer bir husus ise detay seviyesidir. Doğru bütçe çıkarmanızda büyük etkiye sahiptir. Bu yüzden, başlamadan önce proje alanını mutlaka görmeniz gerekmektedir. Ardından, gerekli işin ve malzemenin ayrıntılı bir listesi olan fatura miktarınızı hazırlayın. Bu dört aşamalı bir süreçtir.
Miktarları çıkarmak: Projedeki iş ve görevlerin miktarını ölçecektir. Bu aşama, alan, çizim, uzunluk gibi çizimlerin boyutlarını bilmeyi sağlar.
Kareleme: Miktar aşamasındaki bileşenin boyutlarını kare alana çarpın. Bu aşama, toplam boyutları, uzunluğu, hacmi ve uygulanabilir alanı görmenizi sağlar.
Özet: Toplam boyutlar elde edildikten sonra ölçüm birleştirilmeli, binadaki merdivenler gibi boşluklar veya açıklıklar için kesintiler yapılmalıdır.
Faturalama: Bu son adım ürün tanımlarını ve miktarlarını ayrıntılı bir şekilde faturalamaktır.